dinsdag 21 november 2017

Prototype week 9

Dit prototype werd gemaakt met behulp van gelasercutte triplex tandwielen. We focussten hier enkel op de beweging van het esdoorn zaadje, dat het mesje voorstelt.
Bedoeling is dat er bovenop een verzamelingsbak dient geplaatst te worden zodanig dat dit mechanisme als een soort blender kan fungeren. Het mechanisme voor het aanbrengen van fruit zoals in onze vorige prototypes hebben we hier weg gelaten vanwege complexiteit en gebrek aan tijd.



Het mechanisme wordt aangestuurd door aan de hendel te draaien. Hierdoor draait de onderste as, die instaat voor het op en neer beweging van de rechtopstaande as via een 3-stangenmechanisme. Door een overbrenging naar een groter tandwiel, beweegt de as traag op en neer.
Vervolgens sturen een overbrengen met 3 tandwielen, de rotatie van de rechtopstaande as aan. Door de overbrengingen draait deze snel rond. Het tandwiel dat die beweging veroorzaakt bevat een opening in de vorm van een kruisje. Doordat de doorsnede van de as ook die vorm bevat, is het tandwiel in staat om de as te doen roteren en te laten op en neer bewegen door deze opening. Voorlopig werd voor deze as met k'nex onderdelen gewerkt.




finaal prototype